Facebook Pixel

Зруйнує репутацію на десятиліття. Кулеба пояснив важливість визнання рф державою — спонсором тероризму

Визнання росії державою-спонсором тероризму є безпрецедентним кроком, оскільки ця країна — постійний член Радбезу ООН. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, пише «РБК-Україна».

За словами очільника українського зовнішньополітичного відомства, визнання рф країною, що фінансує тероризм, означатиме ще глибшу міжнародну ізоляцію москви.

Водночас Кулеба зазначив важливість такого визнання Сполученими Штатами Америки, адже це дасть змогу запровадити проти рф ще більше санкцій і зруйнувати її репутацію на багато десятиліть. Нині українська сторона працює над тим, щоб США визнали рф не лише спонсором тероризму, а й терористичною державою на рівні євродержав і міжнародних організацій.

Quote«Тероризм – це підла війна трусів. Не зумівши здолати Україну на полі бою, росіяни вирішили бити по мирних людях: залякати українців, послабити спротив народу та схилити до поступок, а також підняти градус і бажання помсти в суспільстві до такого рівня, щоб ми самі перетворилися на звірів, які захочуть воювати з росіянами терористичними методами», – заявив Кулеба.

Він додав, що росія використовує державний терор як інструмент репресій. За словами Кулеби, це має створити атмосферу страху як в Україні, де рф чинить військовий тероризм, так і на міжнародному рівні, де російські ПВК і кілери залякують людей.

Крім того, Кулеба підкреслив, що нарешті потрібно зруйнувати міф про те, що «Росія є не борцем із тероризмом, а його джерелом».

Контекст. У четвер, 11 серпня, латвійський Сейм офіційно визнав російську федерацію країною, яка всіляко підтримує тероризм. Парламентарі закликали євроатлантичну спільноту та її партнерів посилити тиск на рф, а держави-члени ЄС — негайно припинити видавати візи громадянам рф і Білорусі.

Подякувати 🎉