Facebook Pixel

Крадіжка 307 млн Міноборони: НАБУ і САП повідомили про підозру ексзаступнику голови Генштабу ЗСУ

НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому першому заступнику начальника Генштабу ЗСУ Ігорю Колєснікову . Його звинувачують у крадіжці 307 млн грн під час будівництва складу боєприпасів.

Про це пише НАБУ.

Крім Колєснікова, правоохоронці вручили підозру Максиму Микитасю, що був фактичним власником фірми-підрядника, та ще 4 особам.

У чому звинувачують колишнього першого заступника начальника Генштабу ЗСУ

Слідство встановило, що у 2018 році Міноборони замовило у фірми екснардепа будівництво захищених складів зберігання ракет та боєприпасів ЗСУ. Орієнтовна вартість контракту – 3 млрд грн. Склади повинні були бути готові до 2021 року. У результаті протягом листопада-грудня 2018 року на рахунки підконтрольного Микитасю товариству Міноборони перерахувало понад 307 млн грн. Однак будівництво складу було не розпочато, а виділені кошти вивели на рахунки інших підконтрольних компаній. На думку НАБУ, Колєснік посприяв швидкому виділенню підряднику цих коштів.

ВІДЕО: Крадіжка 307 млн Міноборони під час будівництва складу боєприпасів

У яких ще справах фігурує Максим Микитась

Це не перша карна справа проти екс-нардепа. 18 жовтня 2022 року Максима Микитася затримали за заявою міського голови Дніпра Бориса Філатова. Той стверджує, що екснардеп-забудовник пропонував йому 22 млн євро за участь певних компаній у будівництві метро в Дніпрі. 11 липня Вищий антикорсуд продовжив йому арешт за підкуп міського голови Дніпра Бориса Філатова. Застава була зменшена з 40 до 20 млн грн.

Також на початку жовтня 2019 року Національне антикорупційне бюро вручило Максиму Микитасю підозру в заволодінні майном Нацгвардії на суму приблизно 82 млн грн. Слідство встановило, що колишній глава «Укрбуду» організував корупційну схему для заволодіння нерухомістю Нацгвардії.

Президент Володимир Зеленський рік тому заявив, що заморожене будівництво житлових комплексів корпорації «Укрбуд» завершить компанія «Київміськбуд». Щодо Микитася, то в травні 2020-го йому та екскомандувачу Нацгвардією розширили підозру, а з 2 грудня цього року він перебуває під цілодобовим домашнім арештом, оскільки пішов на співпрацю зі слідством.

Щодо Татарова, то 18 грудня Національне антикорупційне бюро повідомило йому про підозру в хабарництві в справі про заволодіння 81 млн грн Національної гвардії України.

Нагадаємо, що НАБУ і САП повідомили екскерівникам державного підприємства «НВК «Зоря» — «Машпроєкт» та директору приватної компанії про підозру. Їх звинувачують у заволодінні у складі організованої групи коштами ДП на суму $62 млн, або 1,32 млрд грн.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉