Facebook Pixel

У короткому списку учасників конкурсу на главу Укрексімбанку — два фігуранти кримінальних справ

Як заявила пресслужба Укрексімбанку, Korn Ferry визначила й подала на розгляд комітету з питань призначень і винагород наглядової ради банку короткий список (short list) із трьох учасників, яких допущено до другого етапу конкурсного відбору на посаду голови правління.

Як заявив The Page член наглядової ради Укрексімбанку Юрій Терентьєв, на його думку, це в.о. голови правління банку Сергій Єрмаков, член правління банку Олександр Ігнатенко та колишній заступник голови правління Укргазбанку Денис Чернишов. Як раніше писало The Page, Олександр Ігнатенко та Денис Чернишов є фігурантами кримінальної справи щодо незаконного збагачення під час залучення депозитів юридичних осіб до Укргазбанку.

Раніше наглядова рада Укрексімбанку обіцяла влаштувати співбесіди на посаду голови правління в присутності міжнародних організацій і представників країн «Великої сімки» як спостерігачів (без права голосу).

У наглядовій раді Укрексімбанку обіцяють, що такі співбесіди буде проведено: «Фінальний етап конкурсу, який, зокрема, передбачає особисті співбесіди учасників із шорт-листа з членами комітету з питань призначень і винагород наглядової ради банку, з представниками акціонера та представниками посольств/міжнародних організацій, а також співбесіду(и) обраного(их) фіналіста(ів) із наглядовою радою, відбудеться 24 та 25 лютого 2022 року», — заявила The Page голова наглядової ради банку Оляна Гордієнко.

Прискорення проведення конкурсу в банку пояснили «істотним зростанням загрози військової ескалації», пославшись на те, що отримали на це згоду «всіх учасників співбесіди з короткого списку».

Подякувати 🎉