Facebook Pixel

Компанія Ахметова розмістила дебютні «зелені» облігації на 325 мільйонів євро — ЗМІ

«Дочка» ДТЕК, яка виробляє електроенергію на вітрових і сонячних електростанціях, DTEK Renewables випустила дебютні стандартні «зелені» єврооблігації на 325 млн євро. Про це агентству «Інтерфакс-Україна» повідомило джерело в банківських колах.

За словами джерела, купон за облігаціями — 8,5%, а їхня прибутковість — 8,75% річних. Попит на них склав 350 млн євро.

Організаторами виступили Raiffeisen Bank International AG і «Ренесанс Капітал».

Контекст

  • 19 жовтня ще одна компанія Ріната Ахметова – «Метінвест» – одночасно провела дві взаємопов'язані транзакції: випуск 10-річних єврооблігацій на $500 млн зі ставкою 7,75% річних та 5-річних на суму 300 млн євро зі ставкою 5,625%, а також викуп частини єврооблігацій з терміном погашення в 2023 році на $440 млн.
  • 22 жовтня стало відомо, що DTEK Renewables планує випустити стандартні «зелені» облігації для залучення засобів на вже запущені та майбутні проєкти відновлюваної енергетики.

ДТЕК створили в 2005 році для управління енергетичними активами групи «Систем Кепітал Менеджмент» Ріната Ахметова. Холдинг управляє підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку та збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Дочірня DTEK Renewables управляє двома вітровими і двома сонячними електростанціями загальною потужністю 510 МВт. Минулого року вона вклала в розвиток проєктів відновлюваної енергії 375 млн євро.

Подякувати 🎉