Facebook Pixel

В Брюсселі досягли часткової угоди щодо виділення Україні фінансової допомоги в розмірі €50 млрд

10 січня 2024 року під час засідання у Брюсселі посли держав-членів Європейського Союзу досягли часткової угоди, що відкриває шлях до виділення Україні фінансової допомоги у розмірі €50 млрд протягом наступних чотирьох років.

Про це повідомляє Рада ЄС.

Комісія пропонує розподілити цей фінансовий пакет таким чином: €17 млрд у формі грантів та €33 млрд у вигляді позик для Фонду. Ця ініціатива призначена для підтримки процесів відновлення, реконструкції та модернізації України.

Кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк також підтвердив цю інформацію.

Quote«Сьогодні посли ЄС частково дали зелене світло на початок переговорів з Європейським парламентом щодо надання 50-мільярдного пакету допомоги для України. Повне затвердження, ймовірно, очікується під час саміту ЄС 1 лютого. Угорщина поки що це не блокує», – йдеться у повідомленні.

У Раді ЄС заявили, що механізм фінансової підтримки для України об'єднає бюджетну допомогу ЄС в єдиний інструмент і забезпечить узгоджену, передбачувану та гнучку підтримку на 2024-2027 роки, адаптовану до викликів війни.

Після досягнення остаточної угоди регламент повинен бути офіційно прийнятий Радою та Європейським парламентом.

Раніше The Page повідомляв, що ЄС має намір виділити фінансування для допомоги Україні до кінця березня 2024 року. Лідери ЄС планують провести саміт 1 лютого, щоб узгодити бюджет та схвалити пакет допомоги Україні на чотири роки у розмірі 50 млрд євро.

Подякувати 🎉