Facebook Pixel

Депутати Київради виділили 800 млн грн на фортифікацію і армію

31 серпня депутати Київради виділили 800 млн грн за міською цільовою програмою «Захисники» для спорудження фортифікаційних споруд та на нагальні потреби армії. Окремо столиця планує передати Міноборони субвенцію у розмірі 300 млн гривень на дрони, засоби радіолокаційної боротьби та інше обладнання для наших бійців.

Про це пише міський голова Віталій Кличко.

Quote«За міською цільовою програмою «Захисник Києва» ми виділяємо 800 млн гривень на спорудження фортифікаційних споруд та нагальні потреби, з якими звертаються до нас військові підрозділи, зареєстровані в нашому місті», – зазначив міський голова Віталій Кличко.

Також мер пообіцяв, що окремо під час розгляду змін до бюджету він внесе поправку щодо передачі з бюджету столиці додатково у вигляді субвенції Міністерству оборони, Генштабу, нашим військовим 300 млн гривень.

Quote«Ці кошти спрямують на закупівлю дронів, засобів радіолокаційної боротьби та інше необхідне українським бійцям обладнання на передовій. За законом напряму ми можемо виділяти кошти тільки підрозділам, які розташовані в столиці, а Міноборони, отримавши ці кошти, зможе закупити обладнання іншим підрозділам, знаючи їхні потреби», – підкреслив він.

Нагадаємо, що у Київській області на підступах до столиці зводяться довгострокові фортифікаційні укріплення, які посилять оборонні можливості столиці та дадуть змогу протистояти ворогові в разі повторного наступу російської армії на Київ.

Подякувати 🎉