Facebook Pixel

На випадок штурму столиці: навколо Києва зводять фортифікаційні укріплення

У Київській області на підступах до столиці зводяться довгострокові фортифікаційні укріплення, які посилять оборонні можливості столиці та дадуть змогу протистояти ворогові в разі повторного наступу російської армії на Київ.

Про це повідомили в Міноборони України.

«Сухопутні війська ЗС України продовжують роботи з нарощування фортифікаційного обладнання районів і рубежів оборони Києва та Київської області за допомогою довгострокових вогневих споруд», — йдеться в повідомленні.

photo-2022-11-24-14-23-50.jpg

Нарощування укріплень здійснюється на основних шляхах ймовірного висування противника з огляду на досвід початку вторгнення. Так, на взводних і ротних опорних пунктах облаштовують місця для укриття та проживання особового складу та встановлюють довгострокові вогневі споруди для оборонного бою.

Як зміцнюють оборону Києва на випадок повторного штурму

Загальна вага однієї такої споруди – приблизно 30 тонн. Вона складається з кількох частин, відлитих зі спеціального армованого бетону. Така конструкція сприяє ефективному завданню противнику вогневого ураження та безпеці особового складу під час виконання бойових завдань.

Контекст: 23 листопада росія знову здійснила масований ракетний обстріл України. Після оголошення повітряної тривоги о 13:14 було зафіксовано щонайменше 15 пусків ракет. Силами ППО та авіації збито 51 із 70 крилатих ракет і 5 дронів-камікадзе.

Подякувати 🎉