Facebook Pixel

Kernel залишає Варшавську біржу

"Kernel" покидає Варшавську біржу

"Kernel" покидає Варшавську біржу

Найбільший український агрохолдинг «Kernel Holding» подав заяву до Управління фінансового нагляду Польщі для отримання дозволу на вилучення акцій компанії з торгів на Варшавській фондовій біржі (ВФБ).

Quote«Заяву подано відповідно до рішення правління компанії від 13 квітня 2023 року про вилучення акцій компанії з торгів на регульованому ринку Варшавської фондової біржі», — йдеться в повідомленні компанії.

Зазначається, що заявка стосується всіх акцій компанії, допущених до торгів на регульованому ринку ВФБ, тобто 84 031 230 простих акцій на пред'явника.

Наприкінці березня Namsen Limited оголосила про продаж 52 057 219 акцій Kernel, що становить 61,95% статутного капіталу по 18,50 злотих за акцію. У результаті покупець мав намір отримати 84 031 230 акцій компанії, що становить 100% статутного капіталу. Водночас Kernel оголосив про намір подати заяву про надання згоди на виведення своїх акцій із торгів на регульованому ринку (так званий делістинг). 14 квітня рада директорів Kernel вирішила вилучити акції компанії з торгів на ВФБ.

Довідка про Kernel:

  • Kernel — найбільший виробник і експортер соняшникової олії в Україні, а також один із провідних постачальників агропромислової продукції на міжнародному ринку. На частку компанії припадають приблизно 15% світового експорту соняшникової олії та 18% експорту зернових. Kernel постачає продукцію в понад 80 країн світу. З 2007 року акції компанії торгуються на Варшавській фондовій біржі.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉