Facebook Pixel

Кава подорожчала до максимуму з 2016 року через заморозки в Бразилії

Найбільший у світі експортер кави зіткнувся з найхолоднішою погодою за понад 25 років, яка підриває надії на врожай кави та погрожує підняти ціни, пише Bloomberg.

Температура в кавових регіонах Бразилії 20 липня на кілька годин впала нижче за нуль градусів за Цельсієм, погода в штаті Мінас-Жерайс є найхолоднішою з 1994 року. 29 липня очікується ще один холодний фронт.

Ф'ючерси на Нью-Йоркській біржі зросли до рекордного рівня 7,7% з 2016 року.

kofe-tsena.png

Після сильної посухи джерела води, які необхідні для зрошення полів, висохли, рослинам бракує вологи, а мороз завдає другого удару по фермерах. Усе це може призвести до того, що споживачі платитимуть вищі ціни в кафе й супермаркетах.

Франсіско Сезар ді Джакомо, фермер зі штату Мінас-Жерайс, зазначив, що мороз торкнувся приблизно 60% його посівів. «На деяких ділянках поля було знищено весь урожай», — додав він.

Мороз може пошкодити листя та гілки на деревах, погіршуючи перспективи врожаю й на 2022 рік. Унаслідок цього наступний рік може стати найгіршим за врожайністю за десятиліття.

Посуха на початку цього року вже призвела до скорочення виробництва арабіки. У північних регіонах вологість ґрунту становить приблизно 20%, що менше за необхідні 60%. Є ознаки низької врожайності в цьому сезоні і для сорту робуста.

Міністерство сільського господарства США вважає, що запаси кави в Бразилії наприкінці сезону перебувають на найнижчому рівні з 1960 року, а запаси зеленої кави в США скоротилися на 18% проти року раніше.

Контекст. За прогнозами Міністерства сільського господарства США, врожай арабіки в Бразилії цього року впаде на 15 млн 132-фунтових мішків, як порівняти з минулим роком, що стане найзначнішим зниженням за 18 років. Інші прогнози обіцяють ще серйознішу цифру зниження — до 23 млн мішків.

Подякувати 🎉