Facebook Pixel

Ірак не скоротить видобуток нафти у рамках заходів ОПЕК

Ірак не погодиться на будь-які додаткові скорочення видобутку нафти, які ухвалить Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК+). Міністр нафти Ірану заявив, що країна вже достатньо добровільно скоротила видобуток. Про це пише Reuters.

Чому Ірак не скоротить видобуток нафти у рамках заходів ОПЕК

За інформацією Reuters, ОПЕК+, до якої входить Організація країн-експортерів нафти, росія та інші країни, можуть проводити добровільні скорочення видобутку, якщо попит на нафту не підвищиться.

Quote«Ірак достатньо скоротив видобуток нафти і не погодиться на жодне нове скорочення», – заявив міністр нафти Ірану Хаян Абдул Гані.

Раніше Ірак неодноразово заявляв, що підтримує добровільні скорочення видобутку нафти, які оголосила ОПЕК+ у 2023-му.

Водночас Ірак перевищив квоту на видобуток на 602 тис. барелів на день за перші три місяці 2024 року, йдеться в заяві ОПЕК+. Група заявила, що Багдад погодився компенсувати це додатковим скороченням виробництва до кінця 2024-го.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року ОПЕК+ домовилися скоротити видобуток нафти, що стало найбільшим скороченням із 2020-го. А у квітні 2024 року організація вирішила й надалі скорочувати поставки нафти в першій половині року.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉