Facebook Pixel

Boston Dynamics втретє змінила власника: компанію викупив Hyundai

Автор

Південнокорейська автомобільна компанія Hyundai завершила придбання контрольного пакета акцій американської роботобудівної компанії Boston Dynamics, повідомило видання TechCrunch. Укладення угоди вперше почали обговорювати з грудня 2020 року.

Хоча офіційно сторони угоди не розголошують фінансові деталі, деяка інформація витекла в пресу. Так, Hyundai придбала 80% акцій Boston Dynamics. Нинішній власник, японський SoftBank, зосередив у себе решту 20%. Контрольний пакет компанії обійшовся Hyundai приблизно у $880 млн за загальної оцінки вартості Boston Dynamics в $1,1 млрд

Із 2013 року компанія вже втретє міняє власника. Тоді її купив пошуковик Google, а у 2017-му — SoftBank. Boston Dynamics існує понад 30 років, але прорив у її роботі стався саме після 2017 року, коли компанія запустила в продаж робота-собаку Spot і анонсувала вихід на ринок цього року робота Stretch для складів.

Видання додало, що невідомо, в якому напрямку надалі піде розвиток компанії. Можливо, Hyundai використає напрацювання Boston Dynamics для автоматизації виробництва або створить власний напрямок роботобудування.

Контекст. У США одну з найвідоміших розробок, робота-пса Spot компанії Boston Dynamics, можна купити за $74,5 тис. А іноземні компанії можуть узяти робопса в оренду.

В Україні продукцію Boston Dynamics привозили у 2020 році в Чорнобиль.

Подякувати 🎉