Facebook Pixel

Hitachi купує розробника ПЗ GlobalLogic із 6 тисячами співробітників з України

Японський конгломерат Hitachi Ltd. домовився про придбання постачальника послуг для розроблення програмного забезпечення GlobalLogic Inc. (США) приблизно за $8,5 млрд.

У повідомленні Hitachi зазначається, що загальні витрати за угодою з урахуванням заборгованості GlobalLogic складуть $9,6 млрд.

Hitachi планує викупити всі акції в акціонерів GlobalLogic і передати компанію в управління Hitachi Global Digital Holdings, яка займається діяльністю компанії в США. У Hitachi розраховують закрити угоду до кінця липня — придбання мають схвалити регулятори.

На фондовому ринку новину сприйняли неоднозначно. У середу ціна акцій Hitachi в Токіо впала більш як на 7%. Але угода вже приносить користь: коефіцієнт прибутковості напрямку з розроблення ПЗ у компанії становить понад 10% і перевищує всі інші напрямки.

Зазначається, що попит на послуги, які надає GlobalLogic, стрімко зростає, і поряд із придбанням компанії конгломерат отримає доступ до цифрових розробок і стійкої клієнтської бази.

GlobalLogic було засновано 2000 року. Штат компанії налічує понад 20 тис. співробітників у 14 країнах світу, зокрема майже 6 тис. фахівців з України, які працюють в офісах Києва, Харкова, Львова та Миколаєва. Компанія обслуговує понад 400 клієнтів. Серед власників компанії — Canada Pension Plan Investment Board, Partners Group AG і топменеджери GlobalLogic.

Hitachi Ltd. — японський конгломерат (кабусікі-ґайся), один із найбільших у світі. Заснований 1910 року в місті Хітаті. Наразі головний офіс компанії розташований у Токіо. Сьогодні Hitachi — це фінансово-промислова група, до складу якої входять понад 1100 компаній.

Подякувати 🎉