Facebook Pixel

ЗСУ на півдні планують вбити клин між Кримом та материком — ГУР

Початок контрнаступу України планується на весну, він включає визволення Криму та вихід на кордони 1991 року. Про це Вадим Скібіцький, заступник голови Головного управління розвідки Міністерства оборони України, розповів в інтерв’ю німецькому Morgenpost ввечері 25 лютого.

The Page зібрав тези з інтерв’ю та виступу Скібіцького на заході з нагоди роковин початку повномасштабної агресії рф проти України.

ГУР про план контрнаступу

Quote"Одна з наших стратегічних військових цілей – ми плануємо скерувати клин на південному фронті – між Кримом та материковою росією», — додав Скібіцький.

Українська армія намагатиметься наносити удари по російським аеродромам та військовим сховищам ракета та артилерійських систем, наголосив Скібіцький.

Quote«Можливо, ми також будемо нищити військові склади або бази на російській території, наприклад, навколо Белгороду. Звідти йдуть удари по Україні», — сказав він.

росія почала наступ з мінімум чотирьох напрямків, але збройні сили рф не спроможні проводити одночасно такі наступальні операції, вони можуть це робити максимум на двох напрямках, підкреслює Скібіцький.

ЗСУ, сили оборони, всі захисники України готові до будь-яких сценаріїв протягом весняно-літньої кампанії, яка буде надзвичайно складною.

Quote«Дуже складним буде період весна-літо, ми це розуміємо, ми готуємося: посилюємо наші спроможності, маємо досвід і потужну підтримку наших партнерів», – підкреслив заступник голови ГУР.

Звідки рф очікує нову зброю

За даними ГУР, наразі у рф немає зброї з Китаю.

Quote"Згідно з нашою інформацією, у росії в даний час немає зброї та боєприпасів з Китаю. Тривалий час росія веде переговори про поставки зброї з багатьма країнами: з Китаєм, Іраном, Північною Кореєю та колишніми радянськими республіками. Росія веде переговори з Іраном про постачання ракет середньої дальності».

Росіяни намагаються отримати боєприпаси з Ірану. Слабкість росіян полягає в тому, що вони не встигають з виробництвом боєприпасів, артилерії та нової зброї, зокрема ракетних систем.

Переговори про винищувачі

Україна веде перемовини щодо доставки західних винищувачів, додав заступник голови ГУР.

Quote«Йдуть дискусії у форматі Рамштайн. Росія наразі розгорнула 430 винищувачів та 370 вертольотів у Криму та поблизу кордону з Україною. Щоб їх ліквідувати, нам потрібні винищувальні літаки», — визнав Скібіцький.

На початку агресії понад 350 тисяч українських військовослужбовців мали досвід виконання бойових завдань на Донбасі, брали участь в АТО/ООС, це люди з бойовим досвідом. Тому вони зараз так швидко, за два-три тижні, опановують західну техніку, сказав Скібіцький пресі.

ГУР передбачає наступну велику хвилю мобілізації в рф

Quote"Якщо втрати росії будуть суттєвими, буде ще одна велика хвиля мобілізації. У вересні 2022 року в рф мобілізували 315 тис. резервістів», — підкреслив Скібіцький.

За підрахунками розвідки, у війні проти України зараз беруть участь майже 520 тис. російських солдатів. Стільки живої сили знаходиться в Україні або на кордоні з Україною в білорусі або в росії. Більше 148 тис. російських солдатів були вбиті або поранені.

Росія щомісяця збільшує кількість своєї в Україні, підкреслив Скібіцький.

Quote«Згідно з нашими даними, наразі в Україні є близько 370 тис. військових російських сухопутних військ», — сказав він.

Головне, що процеси, які відбуваються у рф — незворотні, додав заступник голови ГУР Міноборони України.

Quote«Мінські угоди пішли в історію. Ми не повторимо цю помилку. Будь-які переговори сьогодні дають путіну час перепочити та перегрупувати війська для нової атаки», уточнив він.
Подякувати 🎉