Facebook Pixel

Скільки «Калібрів» виготовляє росія та чому уникає атак «Кинджалами» — відповідь ГУР

У російського окупаційного війська залишається все менше високоточних ракет для атак по Україні, тому агресор вдається до використання практично всієї наявної в нього зброї. За оцінкою Головного управління розвідки Міноборони, рф уже пройшла стратегічний запас (30%) з усіх видів ракет: «Іскандерів», «Калібрів», Х-101 і Х-555.

Скільки ракет на місяць може виготовляти росія

Представник ГУР МО Вадим Скібіцький в інтерв’ю «РБК-Україна» розповів, що на сьогодні рф має можливості поповнювати свої запаси кількома десятками ракет власного виробництва.

Quote«За нашими оцінками, вони зараз можуть виготовляти приблизно 30 одиниць Х-101 на місяць. Якщо говорити про «Калібри», то ми вважаємо, що 15 — 20 одиниць на місяць», — зазначив він.

Представник ГУР додав, що нині російська армія має у своєму розпорядженні приблизно 60 «Калібрів».

Чому росія не використовує «Кинджали» для атак по Україні

На думку Скібіцького, окупаційне військо не застосовує свої гіперзвукові ракети «Кинджал» з низки причин, з-поміж яких, зокрема, їхня невелика кількість. Ще один чинник, за його словами, це «проблеми з літаками-носіями — МіГ-31».

Quote«Кинджалів» у них не так уже й багато. Якщо розстріляють і їх, тоді просто не буде чим лякати світ. «Кинджали» вони зараз використовують для демонстрації та залякування, що в них є таке озброєння, яке ніхто не зможе збити. Відповідно цим вони підтримують напругу щодо можливості застосування цієї зброї не тільки проти нас, а й проти інших європейських країн», — розповів він.

Контекст. Раніше в ГУР заявили, що росія не збирається припиняти війну в Україні. Ба більше, керівництву країни-агресора не жаль позбутися ще кількох десятків тисяч своїх солдатів задля досягнення мети, встановленої російським диктатором Путіним. У відомстві не виключають, що в найближчому майбутньому рф може здійснити нову спробу наступу, можливо, одночасно з півночі та сходу.

Подякувати 🎉