Facebook Pixel

Блекаут в Україні: який це має вигляд з космосу. Видовищне фото NASA

Після чергового масованого ракетного удару росії по Україні 23 листопада українці залишилися без світла. Відновити енергопостачання поки вдається лише частково, проте світло з’являється буквально на декілька годин, а потім знову зникає.

Крім відсутності світла є проблеми з мобільним зв’язком, інтернетом та водопостачанням.

Наразі світло першочергово подають до об’єктів критичної інфраструктури, тобто переважна більшість побутових споживачів залишаються без електрики.

Пітьму, в якій опинилася Україна після чергових ударів рф, дуже добре видно з космосу. Зокрема, на знімках, оприлюднених американським космічним агентством NASA показано, як країни, що знаходяться навколо України сяють, в той час як у нас все просто чорне.

Блекаут в Україні: вид з космосу. Фото NASA

Блекаут в Україні: вид з космосу. Фото NASA

Українські енергетики намагаються максимально швидко відновлювати пошкоджену енергоінфраструктуру, проте через погодні умови та значні руйнування це не вдається зробити наскільки швидко, як хотілося б.

Також ситуацію ускладнює екстренна зупинка АЕС, яка відбулася 23 листопада. Станції не постраждали, проте через те, що енергосистема наразі не в змозі приймати електроенергію, вони так і залишаються зупиненими.

Контекст. Нагадаємо: 23 листопада росія здійснила чергову ракетну атаку на Україну. По Україні було випущено 65 ракет, переважну більшість з яких вдалося збити силам ППО. Попри це частина ракет все ж влучила у об'єкти критичної інфраструктури, після чого були екстрено зупинені декілька АЕС, а у всіх областях України зникло світло. Подекуди відновити електропостачання вдалося буквально за декілька годин після обстрілу, однак в деяких містах свіьла немає і досі.

Подякувати 🎉