Facebook Pixel

Україна очікує отримати близько 1 млрд грн від приватизації цього року

Україна може отримати від 600 млн до 1 млрд грн від приватизації майна цього року. Про це розповіла в.о. очільниці Фонду державного майна Ольга Батова.

За її словами, Фонд після ухвалення всіх нормативних актів має намір оголосити аукціони по об‘єктах, що вже готові до продажу. А саме, непрацюючих комбінатів хлібопродуктів, спиртових заводів та об‘єктів нерухомості, які можуть зацікавити малий та середній бізнес.

Разом з тим Батова наголосила, що наразі основною задачею приватизації є підтримка бізнесу в умовах війни, оскільки сотні компаній потребують майданчиків для відновлення роботи в безпечних регіонах.

Quote«Точно скажу, що цього року від приватизації планується залучити до бюджету понад 600 мільйонів гривень. Дуже будемо сподіватися, що вдасться отримати до одного мільярда в бюджет, завдяки зростанню цін на електронних аукціонах», — повідомила Батова.

Контекст. Фонд держмайна ініціював спрощення процедури приватизації та оренди державних об'єктів з огляду на необхідність підтримки бізнесу у воєнний час.

Подякувати 🎉