Facebook Pixel

Фонд гарантування продає в Києві ресторан ESHAK, що належав колишньому Сбєрбанку

Фонд гарантування в Києві продає ресторан ESHAK, що належав колишньому «Сбєрбанку»

Фонд гарантування в Києві продає ресторан ESHAK, що належав колишньому «Сбєрбанку»

4 липня 2023 року в системі «Прозорро.Продажі» відбудеться аукціон із продажу нерухомості, що перебуває на балансі АТ «МР БАНК». На торги виставлено понад 1 тис. кв. м комерційної нерухомості в центрі Києва за адресою вул. Велика Васильківська, 85 — 87. Про це повідомляє Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО).

Об’єкт розташований на одній із центральних вулиць міста в пішій доступності до станцій метро «Олімпійська» та «Палац Україна». Сьогодні використовується для розміщення ресторану узбецької кухні ESHAK. До складу лота також включено кондиціонер SALDO RIRS4000.

Ресторан ESHAK входив до Bulldozer Group, заснованої у 2001 році російським ресторатором Олександром Орловим. До неї входять приблизно 100 ресторанів у Росії, Казахстані, Узбекистані, ОАЕ, Гонконзі, США.

За повідомленням Forbes Ukraine, 18 липня 2022 року стало відомо, що суд заарештував майно Bulldozer Group на 400 млн грн. Зокрема, заклад громадського харчування, земельні ділянки, а також розважальний комплекс із закладом громадського харчування. Підставою для арешту стали спроби власника компанії, громадянина рф Олександра Орлова, фіктивно вивести активи зі своєї власності, зазначили в Бюро економічної безпеки.

Сергій Свєтлаков і Олександр Орлов. Фото: VIVA

Сергій Свєтлаков і Олександр Орлов. Фото: VIVA

У вересні 2013 року відкривати ресторан приїздив російський комік Сергій Свєтлаков, якому також належить ідея відкриття закладу.

Активи на продаж виставляються повторно.

Початкова ціна реалізації – 83,5 млн грн.

Продаж відбудеться за англійською моделлю аукціону 4 липня. Подати заявку на участь у торгах можна до 20:00 3 липня. Умови участі в торгах та посилання на аукціон – тут.

Докладна інформація про виставлені на продаж активи – у публічному паспорті.

Участь в аукціонах можуть узяти юридичні та фізичні особи, окрім громадян російської федерації або осіб, пов'язаних із державою-агресором, позичальників і поручителів за кредитним договорами. Стежити за перебігом торгів можуть усі охочі.

Кошти, отримані від продажу активів, ФГВФО спрямує на розрахунки з кредиторами АТ «МР БАНК».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉