Facebook Pixel

«Епіцентр» обладнає сонячними панелями 1 млн квадратних метрів площ своїх ТЦ

Епіцентр обладнає сонячними панелями 1 млн квадратних метрів площ своїх ТЦ

Епіцентр обладнає сонячними панелями 1 млн квадратних метрів площ своїх ТЦ

Мережа торговельних центрів «Епіцентр» впроваджує масштабний проєкт зі встановлення сонячних електростанцій на дахах власних ТЦ. Про це повідомили в пресслужбі компанії

Перші 10 тис. сонячних панелей уже встановлено на п’яти торговельних центрах компанії. Зокрема, сонячні електростанції (СЕС) обладнано на дахах трьох ТЦ «Епіцентр» у Києві та двох — у Вінниці. Їх встановили за 45 днів, щоб узяти максимум від найефективнішого для сонячної генерації літнього періоду.

Quote«Ми встановлюємо найсучасніші панелі, що здатні генерувати електроенергію до 40 років. Загальна потужність п’яти СЕС, що вже введено в експлуатацію, — майже 6 тис. кВт, що еквівалентно понад 1 млн лампочок потужністю 5W. За нашими підрахунками, встановлення сонячних електростанцій дасть змогу задовольняти приблизно 30% потреб торговельних центрів», — говорить директорка напрямку «Електротехніка» компанії «Епіцентр» Ангеліна Бурлакова.

За підрахунками компанії, робота перших п'яти СЕС дасть змогу запобігти забрудненню атмосфери викидами до 2 млн тонн СО2 на рік.

У подальших планах «Епіцентру» — обладнати сонячними панелями як мережу торговельних центрів, так й інші підприємства групи компаній. Зокрема, логістичні центри та виробничі підприємства.

Водночас установлення сонячних панелей планується й у нових ТЦ, які перебувають на стадії будівництва чи реконструкції. Зокрема, на вул. Бальзака в столиці, а також у Бучі та Чабанах Київської області. Окрім того, на етапі розроблення перебуває проєкт обладнання СЕС на даху підприємства з виробництва керамічної плитки Epicentr Ceramic Corporation, що розташоване в Калинівці на Київщині.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉