Facebook Pixel

Приватбанк знизив тарифи на еквайринг до 1,8%

Приватбанк встановив із 15 січня для бізнес-клієнтів єдиний базовий розмір комісії за послуги еквайрингу в розмірі 1,8%. Щомісячна фіксована комісія в сумі 400 грн залишається без змін. Такий тариф діятиме як для нових, так і для наявних клієнтів банку. Про це повідомляється на сайті банку.

Для тих, хто приєднається до послуг еквайрингу після 15 січня, єдиний тариф 1,8% діятиме автоматично. Наявні партнери мережі #cahless Приватбанку найближчим часом отримають e-mail повідомлення про зниження тарифів з інструкцією щодо підписання анкети з новими тарифами в розділі «Електронний документооборот» системи «Приват24 для Бізнесу».

Еквайрингова комісія — плата торговців банкам за опрацювання платежів і обслуговування встановлених POS-терміналів. Комісія інтерчейндж є однією зі складників еквайрингової комісії.

Контекст. Навесні 2021 року українська бізнес-спільнота сперечалася щодо ідеї законодавчого регулювання розміру банківських комісій у структурі безготівкових платежів. Так, українські ритейлери виступали за те, щоб додати до закону норму про обмеження комісії за еквайринг, аргументуючи це позитивним ефектом для споживачів і бізнесу. Водночас банки були проти, дотримуючись іншої позиції. З-поміж аргументів — введення для споживачів плати за випуск і обслуговування карток, відмова від кешбеку та інших послуг, які банки компенсували коштом комісії.

Пізніше Національний банк підписав меморандум із міжнародними платіжними системами Visa і Mastercard про поступове зниження комісії інтерчейндж.

У червні Верховна Рада в другому читанні ухвалила законопроєкт № 4364 «Про платіжні послуги» без поправки щодо обмеження розміру комісії інтерчейндж або еквайрингової комісії, оскільки вона не набрала потрібної кількості голосів.

Подякувати 🎉