Facebook Pixel

Данський фонд профінансує «Нібулон»

Данський фонд профінансує «Нібулон»

Данський фонд профінансує «Нібулон»

«НІБУЛОН» отримає фінансування від експортно-інвестиційного фонду Данії (ЕIFO). Про це повідомляє пресслужба компанії.

Фінансування буде спрямовано на збільшення потужностей філії «Бессарабська» в Ізмаїлі.

Quote«ЕIFO інвестує майже 27 млн євро в будівництво повноцінного елеватора, розрахованого на одночасне зберігання 118,5 тис. тонн зернових, і високотехнологічного сучасного млина потужністю 750 тонн на день», — йдеться в повідомленні.

Це дасть змогу «НІБУЛОНу» наростити пропускну експортну спроможність філії до 300 тис. тонн на місяць, постачати борошно як на внутрішній ринок, так і слугувати інтересам місії захисту продовольчої безпеки UN World Food Program через порти Дунаю. Будівництво нових виробничих потужностей також дозволить збільшити кількість робочих місць у регіоні на 100 фахівців.

Зазначається, що фінансування здійснюється в межах соціальної програми данського інвестиційного фонду, створеного для України. Про запуск програми було оголошено в травні під час Українського інвестиційного форуму в Копенгагені. Програма фінансуватиме проєкти із залученням найкращих данських технологій та інноваційних рішень і буде доступною як для державного, так і приватного секторів.

Quote«Ми надзвичайно вражені швидкістю ухвалення рішень і підтримкою з боку Данії в ці непрості для української економіки часи. Нам справді необхідно все більше таких позитивних сигналів, щоб інші могли їх наслідувати. Тільки в такий спосіб ми зможемо якомога швидше відбудувати Україну», – зазначила фінансова директорка компанії «НІБУЛОН» Ольга Бабаніна.

Урядовці Королівства Данія переконані, що непотрібно чекати закінчення війни. Саме тому вони прагнуть залучати данський бізнес на ранніх стадіях відновлення української держави.

Подякувати 🎉