Facebook Pixel

DTEK запустив 23 вугільні лави для забезпечення стійкої роботи ТЕС

ДТЕК Енерго протягом січня-листопада 2023 року увів в експлуатацію 23 нові вугільні лави з метою забезпечення стабільної роботи теплових електростанцій (ТЕС) в Україні.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Згідно з повідомленням, ще 3 лави планується ввести в грудні.

Quote«Щоб забезпечити достатню кількість палива для роботи на повну потужність у пікові споживання, особливо взимку, українські шахтарі працюють інтенсивно протягом всього року. Щомісяця вводяться в експлуатацію нові вугільні лави, а загальна кількість введених лав до кінця цього року становитиме 26», — повідомила пресслужба компанії з посиланням на генерального директора ДТЕК Енерго Ільдара Салєєва.

Він підкреслив, що ці нові лави є важливою опорою для забезпечення надійної роботи генеруючих потужностей та української енергосистеми в цілому.

В компанії зазначили, що інвестиції ДТЕК Енерго в український вугільний сектор на підсумки 2023 року очікуються на рівні 7,4 мдрд грн, що вдвічі перевищує показники 2022 року (3,8 млрд грн).

Попередньо компанія повідомила, що протягом 11 місяців 2023 року вони постачили понад 14 млрд кВт*год електроенергії в українську енергосистему.

Раніше The Page повідомляв, що ДТЕК та данська компанія Vestas — провідний виробник вітрових турбін у світі — побудують другу чергу Тилігульської ВЕС. На кліматичній конференції ООН СOP28 було підписано Меморандум щодо завершення будівництва найбільшої у Східній Європі вітрової електростанції.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉