Facebook Pixel

«Укрпошта» збільшила доходи до 11,9 млрд грн у 2023 – Смілянський

«Укрпошта» завершила 2023 рік із чистим доходом з реалізації товарів та послуг у розмірі 11,9 млрд грн, що на 19% перевищив показник 2022 року.

Про це повідомляє генеральний директор АТ «Укрпошта» Ігор Смілянський.

У 2021 році дохід компанії становив 11,1 млрд грн, але у 2022 році цей показник зменшився до 10 млрд грн. Однак «Укрпошта» відновила тенденцію зростання, досягнувши у 2023 році доходу на рівні 11,9 млрд грн. Прогнозується, що у 2024 році дохід компанії зросте до 14,1 млрд грн.

Quote«У 2023 році кількість відправлених посилок збільшилася на 40%. Також варто сказати про 15 млн посилок, які «Укрпошта» та «Укрзалізниця» перевезли разом – це зручна і дієва колаборація двох державних компаній», – зазначив Смілянський.

Він розповів, що великим досягненням воєнного часу «Укрпошти» є налагодження авіасполучення з США. Це важливо для наших підприємців. Адже навіть під час повномасштабної війни понад 1 млн українських товарів реалізовуються на американських маркетплейсах.

«Укрпошта» уклала з Європейським банком реконструкції та розвитку кредитних угод на суму €63 млн та Європейським Інвестиційним Банком на суму €30 млн.

Quote«Завдяки фінансуванню ЄБРР ми змогли у 2023 році розбудувати надійну логістичну мережу, що покриває 100% території України. Це означає, що «Укрпошта» зможе гідно пройти цю зиму та надавати сучасні цифрові послуги за будь-яких умов, зі зв’язком та без нього, завдяки закупленим генераторам та Starlink для відділень і сортувальних центрів», – сказав гендиректор.

«Укрпошта» налічує 1800 пересувних відділень, які доставляють необхідні виплати, товари та посилки на прифронтові території. Також через «Укрпошту» проходить 20% операцій з комунальними платежами.

Плани «Укрпошти» на 2024 рік

Одним з основних напрямів роботи на 2024 рік «Укрпошти» є цифровізація. Компанія планує охопити цифровими послугами 100% українських міст та сіл, завершується розробка відповідного програмного забезпечення.

«Планується, що у 2024 році 100% посилок користувачів будуть сортуватися автоматично, за допомогою роботизованих сортувальних ліній, що має суттєво вплинути на якість та швидкість доставки. Також у планах закінчити процес з переходу на «безпаперовий» формат роботи компанії», – резюмував Ігор Смілянський.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉