Facebook Pixel

Укрпошта доставлятиме ліки на звільнені та прифронтові території

З 1 лютого 2024 року в Україні стартує проєкт «Укрпошта-Ліки» у межах якого «Укрпошта» розповсюджуватиме медичні препарати на деокупованих і прифронтових територіях, щоб зробити ліки доступними для людей.

Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

«Укрпошта» отримає ліцензію на продаж лікарських засобів в існуючих поштових стаціонарних або мобільних відділеннях. Це дозволить розв’язати проблему доступних ліків в Україні вже у першій половині 2024 року.

Quote«Громадяни чекають на наші рішення. Часто через бойові дії та постійні ворожі обстріли наші люди позбавлені доступу до найнеобхіднішого, зокрема ліків. Я дякую всім, хто опікується проблемами людей на прифронтових територіях. Для них це дуже важливо», – сказала міністерка реінтеграції Ірина Верещук.

Як відбувається підготовка до проєкту «Укрпошта-Ліки»

Зараз для реалізації ініціативи активно ведеться пошук належного приміщення у Києві, щоб відкрити перший ліцензований склад.

Паралельно з цим триває набір фармацевтів, оскільки відпускати нерецептурні та рецептурні ліки має винятково кваліфікований персонал.

Міністерство реінтеграції також планує запустити гарячу лінію для відповіді на запитання та запити від громадян.

Раніше The Page повідомляв, що «Укрпошта» спільно з Національною поштою Естонії Omniva та словацькою компанією Interport у партнерстві з АТ «Укрзалізниця» вперше доставили залізницею в Україну міжнародні посилки. Вони вже роз’їжджаються до одержувачів по регіонах.

Подякувати 🎉