Facebook Pixel

ДБР передало АРМА завод «Керамбуд» братів Медведчука і Козака вартістю $5 млн

ДБР передало в управління АРМА цегляний завод «Керамбуд», вартістю $5 млн. Розташованим на Львівщині підприємством володіють брати Віктора Медведчука і Тараса Козака.

Про це пише ДБР

Крім того, в управління держави перейде чотири позашляховики, два екскаватори, трактор, автонавантажувачі, земельні ділянки загальною площею понад 10 га, нежитлові приміщення площею понад 31 тис. кв. м.

Справа братів Медведчука і Козака: деталі слідства

За даними ДБР, завод «Керамбуд», яким володіють Сергій Медведчук та Богдан Козак, не сплачував податки з 2018 по 2022 роки. Це робилося за допомогою підробки документів. Через це бюджет не отримав майже 75 млн грн податків. Ці кошти потім були передані керівництвом «Керамбуду» Віктору Медведчуку та Тарасу Козаку.

Наразі директор та головний бухгалтер «Керамбуду» перебувають у СІЗО з можливістю внесення застави у 9 млн грн та 6 млн грн. Сам Сергій Медведчук та Богдан Козак наразі перебувають за кордоном.

Нагадаємо, що 15 травня стало відомо, що яхта Royal Romance Віктора Медведчука офіційно стала українським судном. Її продадуть на аукціоні найближчим часом.


Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉