Фото: Glovo
Міжнародний сервіс доставки їжі та товарів Glovo вирішив запустити в Україні свою першу «хмарну кухню», або dark kitchen, модель якої передбачає відкриття кухонних приміщень виключно для кухарів, персоналу ресторану та кур'єрів. У Glovo така «кухня» отримала назву Cook Room.
Як повідомили в пресслужбі компанії, першими партнерами dark kitchen в Києві стали Kitaika, 3B Cafe, Torisho, Menya Musashi, мережі Berliner Döner і Foodz Ukraine.
«В умовах кризи, що наближається, «хмарна кухня» дозволить налагодити процес роботи закладів, завантажити кухні й розширити мережу доставок. Це допоможе зберегти бізнес, робочі місця і клієнтів», — вважають у Glovo.
Крім того, dark kitchen розширила локальні можливості клієнтів, адже ще більше людей замовлятимуть їжу з ресторанів, які розташовані у віддалених від них районах. У них також буде можливість замовити їжу в найзавантаженіший для ресторанів час.
«Glovo вважає Cook Room перспективним напрямком і вірить в нього. Саме тому ми запускаємо подібні проєкти в усіх країнах, де вже представлені».
Дмитро Расновський
генеральний менеджер Glovo в Східній Європі та Центральній Азії
Нагадаємо: раніше співзасновник і співвласник Glovo іспанець Саша Мішо в інтерв'ю The Page розповідав про те, що компанія планує запустити dark kitchen. Відкриття він анонсував 2020 року, хоча раніше воно планувалося влітку або восени 2019-го.
Зараз іспанський сервіс Glovo представлений у 22 країнах і майже в 300 містах світу. В Україну він зайшов восени 2018 року і наразі працює в Києві та області, а також ще в 15 містах країни.
Що стосується Cook Room, то їх відкриття компанія почала з Барселони ще 2018 року, зараз вони представлені в Мадриді, Буенос-Айресі, Лімі, Мілані та Сантьяго-де-Чилі.