Facebook Pixel

Названі головні напрямки зимового туризму 2023-2024 і середня вартість турів

Попри помітне падіння попиту в порівнянні з довоєнними роками, громадяни України, переважно жінки з дітьми, продовжують подорожувати. The Page з’ясовує, куди вони поїхали на зимові свята.

Тури в Єгипет

За спостереженнями туристичного оператора Join UP!, для українців найпопулярнішим туристичним напрямом зимового сезону 2023-2024 став Єгипет. Згідно зі статистикою системи бронювання Join UP!, від початку сезону у жовтні 2023-го і до кінця року на курортах Єгипту мають відпочити понад 21 тис. туристів з України.

За інформацією Join UP!, середній чек на тур в Єгипет на 7 ночей для однієї людини зимою 2023-2024 сягає 24 692 грн.

Відпочинок в Єгипті. Фото: Pixels

Відпочинок в Єгипті. Фото: Pixels

Подорожі в ОАЕ

Зимова подорож в ОАЕ коштуватиме в рази дорожче, ніж до Єгипту. За інформацією Join UP!, середній чек за 7 ночей за одну людину становить 59 590 грн. За кількістю заявок в Join UP! тури в ОАЕ посідають друге місце.

ОАЕ. Фото: Pixels

ОАЕ. Фото: Pixels

Зимові мандрівки Україною

За оцінками Join UP!, на третьому місці за кількістю заявок серед туристів цієї зими знаходяться тури Україною. Найбільшим попитом зимою користуються Карпати. Водночас зростає популярність лікувальних курортів Прикарпаття, зокрема Трускавця.

Quote«На різдвяно-новорічний період завжди був підвищений попит на зимові лижні курорти, але цього року він не такий активний. В цьому сезоні більше запитів на рекреаційний відпочинок, бо туристи бажають побути у спокійній, розслаблюючій атмосфері, щоб відновити своє фізичне та ментальне здоров’я», — розповідає The Page Олена Казьміна, директорка і співзасновниця туристичної компанії «Орнамент України», туроператора внутрішнього і в’їзного туризму.

За відгуками мандрівників, лижні курорти сьогодні малолюдні, бо багатьох чоловіків призовного віку відлякує перспектива зустрічі з місцевими суворими воєнкомами.

За інформацією Join UP!, тур у Карпати на двох дорослих і дитину тривалістю 4-5 ночей в середньому обійдеться у 22 985 грн.

Олена Казьміна уточнює, що новорічна поїздка Україною на чотири дні коштує біля 6 тис. грн на людину.

Зимові Карпати. Фото: Pixels

Зимові Карпати. Фото: Pixels

Поїздки на різдвяні ярмарки в Європу

Quote«Зараз найбільш популярні автобусні тури з виїздом із міст України переважно на різдвяні ярмарки в ближні країни: Польщу, Угорщину, Румунію. Бо мами намагаються докласти всіх зусиль, щоб дитинство було щасливим попри всі складнощі воєнного часу», — розповідає Марина Казакова, засновниця турагентства Kazakovs Travel.
Зимова Прага. Фото: Pixels

Зимова Прага. Фото: Pixels

Такі подорожі можуть бути доволі бюджетними. Адже, як зазначає Казакова, в Україні є агенції, які продають суто автобусні тури з середнім чеком $200-250 на людину.

За словами Ганни Обухової з компанії Ukrainian Tour, ціни на популярні зимою короткі тури до Європи стартують від 10 тис. грн на одну особу.

Також, за інформацією Join UP!, в цьому зимовому сезоні туристи з України вибирають для відпочинку Занзібар, Болгарію, Шрі-Ланку, Андорру, Туреччину.

Подякувати 🎉