Facebook Pixel

Чому Україні не хотіли постачати зброю одразу після вторгнення – заступник міністра оборони Гаврилов

Західні союзники та оборонні компанії на початку повномасштабної війни не хотіли постачати зброю Україні без повної передоплати: вони вважали, що Україна не протримається у боротьбі проти росії достатньо довго.

Таку точку зору в інтерв’ю британському виданню The Independent висловив заступник міністра оборони України Володимир Гаврилов.

Quote«Небагато країн у світі вірили, що Україна витримає цю війну», – вважає він.

Проте зараз українські війська вже проходять тренування на танках Challenger, які надіслала Велика Британія, M1A2 Abrams, Bradleys з Вашингтона, а також нових та відремонтованих Leopard від європейських союзників. Також українські збройні сили продовжують отримувати снаряди та безпілотники.

Quote«Ми продемонстрували іншим, що ми надійні, серйозні і готові захищати нашу країну всіма можливими способами», – підкреслив Гаврилов.

Заступник міністра оборони ще раз закликав союзників надати Україні сучасні винищувачі у тому числі, F16. За його словами, немає іншого способу зупинити російську авіацію, що завдає ударів з глибокого тилу території рф.

Quote«Нам потрібно щось більш потужне (ніж наземні засоби протиповітряної оборони, – ред.), з можливістю далекобійного удару – аби збивати російські літаки на відстані понад 100 км, – заявив він. – І ми наполягаємо на тому, щоб вони (винищувачі,– ред.) були надіслані нам якомога швидше, тому що мова йде про (порятунок, – ред.) життів цивільного населення».

Гаврилов не розкриває деталі та терміни майбутнього контрнаступу, але він впевнений: Україна виграє війну і обов’язково деокупує Крим.

Quote«Можу тільки сказати, що ми робимо все можливе, щоб якомога швидше закінчити війну, – сказав він. – Я дуже хотів би, щоб 2023 рік став роком перемоги».
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉