Facebook Pixel

Corteva збільшила операційний прибуток на 5% у 2023 році

Corteva збільшила операційний прибуток на 5% у 2023 році

Corteva збільшила операційний прибуток на 5% у 2023 році

Чистий обсяг продажів міжнародної науково-дослідної сільськогосподарської компанії Corteva Agriscience у 2023 році знизився, як порівняти з попереднім роком, на 1%. Про це йдеться у звіті компанії за 2023 рік.

Огляд результатів Corteva за 2023 рік

Огляд результатів Corteva за 2023 рік

  • За весь 2023 рік чисті продажі знизилися на 1%, а органічні продажі зменшилися на 3% порівняно з попереднім роком, при цьому зростання в Північній Америці та регіоні EMEA було нівельовано зниженням у Латинській Америці та Азійсько-Тихоокеанському регіоні.
  • Чисті продажі насіння зросли на 5%, а органічні — на 7%. Ціна зросла на 13% глобально через продовження реалізації стратегії компанії «ціна за цінність» та попиту на нові технології. Зниження обсягів було спричинене зниженням обсягів вирощування кукурудзи в Латинській Америці, виходом з росії, зменшенням посівних площ під кукурудзою в регіоні EMEA, що було частково компенсовано збільшенням посівних площ під кукурудзою у Північній Америці.
  • Чисті продажі засобів захисту рослин знизилися на 9%, а органічні продажі знизилися на 12%. Зниження обсягів, переважно в Латинській Америці та Північній Америці, було спричинене стратегічним виведенням продуктів, зменшенням складських запасів та затримкою закупівель фермерськими господарствами. Підвищення цін відображало стале виконання стратегії «ціна за цінність» у відповідь на інфляцію витрат, передовсім в ЕМЕА.
  • Дохід по ЗПБО та прибуток на акцію (EPS) від діяльності, що триває, склали $941 млн та $1,30 за акцію, що відповідно на 23% та 22% менше, ніж у попередньому році.
  • Операційний показник EBITDA склав $3,38 млрд, що на 5% більше, ніж у попередньому році. Операційний прибуток на акцію склав $2,69, що на 1% більше, ніж у попередньому році.
  • Грошовий потік від операційної діяльності, що триває, склав $1,8 млрд, що на 98% більше, ніж у попередньому році. Вільний грошовий потік склав $1,2 млрд.
Quote«У Corteva ми вважаємо 2024 рік ще одним роком високого попиту на наші диференційовані продукти та постійного зосередження на управлінні керованими елементами, наданні передових технологій нашим клієнтам і створенні постійної, додаткової цінності для наших акціонерів. Ми відкоригували фінансові рамки на 2025 рік на основі результатів 2023 року та очікувань щодо подальшого зростання прибутків і збільшення маржі у 2024 та 2025 роках», — зазначив головний виконавчий директор Corteva Чак Магро.

Corteva надала прогноз на 2024 рік і очікує:

  • чисті продажі продукції будуть в діапазоні від $17,4 млрд, до $17,7 млрд;
  • операційний показник EBITDA — в діапазоні від $3,5 млрд, до $3,7 млрд;
  • операційний прибуток на акцію очікується в діапазоні від $2,70, до $2,90;
  • грошовий потік від операційної діяльності очікується в діапазоні від $2,1 млрд, до $2,6 млрд;
  • вільний грошовий потік очікується в діапазоні від $1,5 млрд, до $2,0 млрд.

Глобальний прогноз для сільського господарства в цілому залишається позитивним у 2024-му. У 2023 році був встановлений рекордний попит на зернові, олійні культури та біопаливо, і ми очікуємо, що він продовжить зростати в 2024 році. Попит на фермах залишається стабільним і загалом високим. Галузь засобів захисту рослин працює над відновленням балансу після значного скорочення запасів у 2023 році, однак Corteva очікує, що галузь помірно покращиться, оскільки дисбаланс між складськими запасами продуктів та споживанням з боку агровиробників вирівнюється.

Подякувати 🎉