Facebook Pixel

Айварас Абромавічус очолив наглядову раду «Укроборонпрому»

Ексміністра економіки Айвараса Абромавічуса обрали головою наглядової ради держконцерну «Укроборонпром», куди він був призначений 12 червня 2019 року указом Володимира Зеленського. Про це агентству «Інтерфакс-Україна» повідомило джерело в уряді.

Таке рішення нацрада прийняла на першому засіданні в оновленому складі, яке відбулось 10 липня.

Співрозмовник агентства повідомив, що в ході засідання були розглянуті плани майбутньої реструктуризації «Укроборонпрому», зокрема, проведення міжнародного аудиту держконцерну.

Він також додав, що у роботі засідання взяли участь представники профільних відомств країн-партнерів України з військово-технічного співробітництва та керівництво держконцерну.

Айварас Абромавічус переїхав до Києва з Литви в 2008 році. Тоді він очолював київський офіс компанії East Capital.

Після Революції Гідності у 2014 році отримав українське громадянство і був запрошений на посаду міністра економічного розвитку і торгівлі.

Під час його керівництва МЕРТом була запущена електронна система держзакупівель ProZorro, почав роботу Офіс ефективного регулювання (BRDO).

3 лютого 2016 року оголосив про свою відставку, назвавши головними причинами тиск з боку Ігоря Кононенка, саботаж реформ і корупцію у верхах влади.

Протягом останніх років займає посаду голови ради директорів Української академії корпоративного управління (UCGA), яку сам і створив; також є членом-засновником в Global blockchain council, головою ради директорів Preses nams (Riga), членом ради директорів Спілки українських підприємців (СУП).

Контекст

  • 12 червня Зеленський призначив Айвараса Абромавичуса членом наглядової ради державного концерну «Укроборонпром». Напередодні The Page стало відомо про його призначення від джерела, близького до Адміністрації президента. Інформацію підтвердило ще одне джерело.
  • 27 червня The Page дізналося, що членом наглядової ради «Нафтогазу України» планують призначити Абромавичуса. Він повинен зайняти місце Володимира Демчишина, вимоги про звільнення якого нещодавно озвучував Зеленський.
Подякувати 🎉