Facebook Pixel

Російський «Аерофлот» через санкції вперше в історії відправив свій літак на ремонт до Ірану

Російська авіакомпанія «Аерофлот» на тлі західних санкцій уперше в історії відправила свій літак на ремонт до Ірану. Інформацію підтвердив представник компанії.

Quote«5 квітня широкофюзеляжний лайнер Airbus A330-300 з реєстраційним номером RA-73700 перелетів до Тегерана, де повітряне судно обслуговуватимуть технічні фахівці найбільшого іранського перевізника Mahan Air», — йдеться в повідомленні.

За словами джерел, можливість техобслуговування в Ірані «Аерофлот» обговорював кілька місяців.

Quote«Ключове завдання відправлення першого A330 на ремонт у Mahan Air — обслуговування стійок шасі літака. Раніше для цього «Аерофлот» використовував потужності інших провайдерів, зокрема гонконзької HAECO. Улітку 2021 року перевізник підписав нову довгострокову угоду з обслуговування та капітального ремонту компонентів літаків із цією компанією», — пишуть росЗМІ.

Але міжнародні санкції, ухвалені у відповідь на вторгнення рф в Україну, зачепили, зокрема, і послуги ремонту та постачання запчастин російським перевізникам.

Як зазначає видання, «Аерофлот» — найбільша російська авіакомпанія, у парку якої станом на 1 квітня було 178 літаків виробництва Airbus і Boeing.

Подякувати 🎉