Facebook Pixel

97% бізнесменів в Україні готові взяти на роботу ветеранів російсько-української війни — опитування

97% тих, хто має свій власний бізнес або хотів його мати, готові взяти на роботу ветерана російсько-української війни.

Такі результати показало друге опитування «Образ ветеранів в українському суспільстві», яке в січні провели Український ветеранський фонд Міністерства у справах ветеранів спільно із соціологічною групою «Рейтинг».

93% усіх опитаних зазначили, що готові працювати в одному колективі з ветераном війни з росією.

93% опитаних підтримали ідею надання пільг бізнесу, який заснований ветеранами, і лише 5% висловилися проти пільг.

Перше дослідження проводилося в серпні 2022 року.

Скільки років ветерану?

Улітку 30% опитаних вважали, що «ветеран» — це особа, яка брала участь у Другій світовій війні. Сьогодні 21% вважають, що ветерани — люди молодого віку, ще 55% переконані, що це люди середнього віку. І тільки 7% опитаних думають, що ветерани — це насамперед учасники Другої світової.

Проблеми ветеранів на думку суспільства

З-поміж головних проблем, з якими ветерани стикаються найчастіше, порівняна більшість назвала психологічні розлади (40%).

Від 23% до 29% головними проблемами вважають труднощі з оформленням пільг, пошуком роботи, отриманням медичної допомоги, нерозуміння суспільства.

Про конфлікти з близькими та родиною, алкогольну, чи наркотичну залежність як проблеми ветеранів говорили по 14% опитаних.

Як суспільство ставиться до підтримки ветеранів державою

Зменшилася кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов’язання перед ветеранами російсько-української війни: у серпні 2022 року таких було 69%, у січні 2023-го – 53%. Сьогодні тих, хто вважає інакше, 26%.

Найчастіше негативної думки щодо виконання зобов’язань держави перед ветеранами дотримуються мешканці західних регіонів, представники середнього та старшого покоління, близькі тих, хто воював в АТО і сьогодні не воює.


Опитування охопило 1000 українців віком від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу, а також територій, де на момент опитування був відсутній український мобільний зв'язок.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉