Facebook Pixel

Понад 30% українців вважають, що військові отримують недостатньо — опитування

Рівень зарплат військовослужбовців понад 30% українців вважають недостатнім. Про це свідчать результати опитування, проведеного групою «Рейтинг» з ініціативи «Українського ветеранського фонду» Міністерства у справах ветеранів України.

Відповідно до оприлюднених даних, 40%, респондентів вважають рівень зарплати військових, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, оптимальним. Ще 32% опитаних назвали його нижчим необхідного, а 11% — вищим. Стосовно зарплати військових, що служать в тилу, половина оцінили її як оптимальну, 15% — нижче необхідної, й 13% — вище необхідної.

Разом з тим 70% опитаних висловили думку, що держава виконує свої зобов’язання перед ветеранами російсько-української війни, 20% — що не виконує.

На думку 93% респондентів, суспільство сьогодні поважає ветеранів. Протилежну думку висловили тільки 3%.

У понад 40% опитаних серед їхніх близьких та рідних є ті, хто брав участь у воєнних діях в Україні з 2014 року. А 54% зазначили, що мають серед близьких тих, хто воював чи воює на фронті з 24 лютого 2022 року.

Щодо ставлення до ветеранів російсько-української війни, то 64% опитаних розповіли, що у першу чергу відчувають вдячність, а 50% — гордість. Чверть опитаних відчуває сум при зустрічі ветеранів, й така ж кількість —  радість. А от інші відчуття опитані відчувають значно рідше: провину при зустрічі з ветераном відчувають 3%, сором і страх – по 2%, байдужість, гнів, неприязнь – лише по 1%. Цікаво, що частіше сум щодо ветеранів відчувають жінки.

Варто зазначити, що довіряють військовим та ветеранам більше 90% опитаних. Така ж сама кількість респондентів виступає за надання пільг бізнесу, заснованого ветеранами російсько-української війни.

Подякувати 🎉