Facebook Pixel

ВАКС засудив до 4 років позбавлення волі директора оборонного підприємства: у чому причина

7 липня ВАКС призначив 4 роки позбавлення волі комерційному директору «Павлоградського хімзаводу». Підприємство входить до переліку оборонних заводів.

Про це пише САП.

За вироком суду посадовцю призначено покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади на підприємствах державної форми власності, пов’язані зі здійсненням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій на строк три роки, та штрафу в розмірі 17 тис. грн.

За що засудили директора Павлоградського хімзаводу

За даними НАБУ, комерційний директор Павлоградського хімзаводу постачав підприємствам гірничо-видобувної промисловості вибухівку за цінами, на 30% вищими за ціни закупівлі в «НВО «ПХЗ». Він це робив через дві фірми-«прокладки». Водночас фізично постачання вибухівки здійснювалося покупцям напряму від хімічного заводу.

Якщо кінцеві споживачі зверталися напряму до ДП «НВО «ПХЗ» із пропозиціями укласти договори постачання вибухових матеріалів безпосередньо з ДП «НВО «ПХЗ», службові особи державного підприємства відмовляли їм і наполегливо рекомендували звернутися до компаній — посередниць або призначали відпускні ціни вищі, ніж посередники. У такий спосіб директор разом із його поплічниками завдали збитки Павлоградському хімзаводу в розмірі 7 млн грн.

Нагадаємо, що детективи БЕБ звинувачують двох підприємців і шість працівників одного із заводів державного концерну «Укроборонпром» у привласненні понад 5,4 млн грн бюджетних коштів. Вони закуповували неналежні складники для техніки.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉