Facebook Pixel

Чи будуть мобілізовувати до ЗСУ 18-річних юнаків

Українських 18-річних юнаків не забиратимуть до армії у межах мобілізації, однак вони мають пройти обовʼязковий медичний огляд і стати на військовий облік у ТЦК та СП.

Про це розповів начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в інтервʼю «РБК– Україна».

Українські юнаки проходять приписку до призовних дільниць з 17 років, ще під час навчання в школі, повідомив представник Сухопутних військ. Первинний медичний огляд і вступ на військовий облік у ТЦК та СП стає обов'язковою частиною цього процесу.

Після цього юнаки отримують приписне свідоцтво, яке використовують для вступу у заклади середньої технічної освіти чи вищі навчальні заклади.

Представник Сухопутних військ підкреслив, що хоча 18-річним особам можуть вручити повістку, це не означає автоматичну відправку на фронт.

Quote«Так — їм можуть вручити повістку, тоді вони просто з'являються у свій ТЦК та СП, показують довідку про навчання або приходять з приписним свідоцтвом. А ще краще — мати ці всі документи при собі, і всі ці питання відразу знімаються. Повістка — це не відправка на фронт. Повістка — це для уточнення облікових даних», — пояснив він.

Також представник Сухопутних військ додав, що 18-річних не можуть забрати до війська у межах мобілізації. Однак для чоловіків віком від 18 до 27 років існує строкова служба в армії. Ті, хто бажає приєднатися до армії, можуть це зробити добровільно.

Студенти також мають особливі умови, і ті, хто навчається на стаціонарі, під час академвідпустки або в разі відрахування зі стаціонару, не підпадають під мобілізацію.

Quote«Під мобілізацію на даний момент підпадають чоловіки віком від 27 років», — додав представник військових відомств.

Раніше The Page повідомляв, яка категорія чоловіків може втратити бронювання від мобілізації.

Подякувати 🎉