Домашні пиріжки завжди асоціюються з теплом, затишком та ароматом дитинства. Щоб вони вийшли м'якими, пухкими та довго залишалися свіжими, найважливішим є правильно приготоване дріжджове тісто. Пропонуємо вам найпростіший рецепт, який вдасться навіть новачкам у кулінарії.

Ідеальне тісто для пиріжків: які продукти треба
- Молоко — 250 мл
- Цукор — 2 ст. л.
- Сіль — 1 ч. л.
- Дріжджі сухі — 7 г (або 20 г свіжих)
- Яйце — 1 шт.
- Олія рослинна — 3 ст. л.
- Борошно — близько 450-500 г
Тісто на пиріжки: спосіб приготування
Підготовка опари – перший і дуже важливий крок. Для цього у тепле молоко додайте цукор і дріжджі. Перемішайте і залиште на 10–15 хвилин у теплому місці, поки не з'явиться «шапочка» з пухирців. Після цього у великій мисці змішайте опару, яйце, сіль та рослинну олію. Частинами додайте просіяне борошно й починайте вимішувати тісто. Воно має стати м'яким і еластичним, трохи липнути до рук.
Накрийте миску рушником або харчовою плівкою і залиште тісто у теплому місці на 1–1,5 години, поки воно не збільшиться вдвічі.
Обімніть тісто, розділіть на невеликі шматочки, сформуйте пиріжки з улюбленою начинкою (солодкою або солоною).

Пиріжки можна смажити на сковороді у розігрітій олії до золотистого кольору або запікати у духовці при 180 °C 20–25 хвилин до рум'яної скоринки.
Як приготувати просте тісто для пиріжків: поради для ідеального результату
Використовуйте тільки тепле молоко – не гаряче і не холодне. Десь за 40-60 хв. перед приготуванням дістаньте його з холодильника і поставте на стіл, але подалі від прямого сонячного проміння.
Борошно обов'язково просійте – це зробить тісто ніжнішим. Дайте тісту добре піднятися – тоді воно буде легким та пухким. А для рум'яної скоринки перед випіканням змастіть пиріжки збитим яйцем.
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також