Facebook Pixel

Ароматний десерт: як приготувати кекс у мікрохвильовці

Якщо хочеться чогось солоденького, але часу на кулінарні шедеври зовсім немає, кекс у чашці за пару хвилин – ідеальне рішення. Готується він у мікрохвильовці та не потребує ні багато інгредієнтів, ні особливих кондитерських навичок.

На одну порцію знадобиться:

  • 4 ст. л. борошна
  • 2 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. молока
  • 1 ст. л. рослинної олії (без запаху)
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. какао
  • 1/4 ч. л. розпушувача
  • дрібка солі
  • ванілін або кориця — за смаком

За бажанням можна додати шматочки шоколаду, родзинки, горіхи або ложечку варення – це зробить десерт ще цікавішим.

Візьміть велику керамічну чашку (не менше 300 мл), адже кекс буде підніматися і може втекти за межі чашки, якщо вона буде замала. Змішайте сухі інгредієнти: борошно, цукор, сіль, какао, розпушувач.

Додайте яйце, молоко, олію, ванілін і добре перемішайте все виделкою або маленьким вінчиком прямо в чашці, поки маса не стане однорідною.

За бажанням додайте шоколад, родзинки, горіхи або навіть ложку нутелли в центр. Поставте в мікрохвильовку на 1,5-2 хвилини при потужності 800–1000 Вт. Час може трохи варіюватися залежно від вашої техніки – кекс має піднятися і перестати бути рідким зверху.

Дайте охолонути кілька хвилин. Можна посипати цукровою пудрою, прикрасити вершками або подати з морозивом.

Якщо хочете зробити кекс менш калорійним, замініть цукор на мед або стевію, а молоко – на рослинне.

Подякувати 🎉