Facebook Pixel

Золото подорожчає завдяки твердому попиту з боку провідних азійських центральних банків

Ціни на золото зросли в понеділок до рекордно високого рівня протягом сьомої сесії поспіль, і аналітики передбачають, що цей крок може бути зумовлений сильним попитом з боку азійських центральних банків, незважаючи на традиційні зустрічні вітри через зміцнення долара США та високі процентні ставки. Про це повідомляє Reuters. @material: https://thepage.ua/ua/news/cini-na-zoloto-u-sviti-dosyagli-rekordnogo-rivnya-prichini-infografika

Спотове золото подорожчало на 0,4%, до 2338,80 доларів за унцію станом на 11:35 за Гринвічем після досягнення рекордного максимуму в 2353,79 доларів на початку сесії. Ф'ючерси на золото в США подорожчали на 0,6%, до 2358,40 доларів.

Золото подорожчає завдяки твердому попиту з боку провідних центральних банків Азії

Золото подорожчає завдяки твердому попиту з боку провідних центральних банків Азії

Quote«Зростання золота, можливо, взяло останні натяки з боку Народного банку Китаю (PBOC), який продовжив купівлю дорогоцінного металу 17-й місяць поспіль у березні», — сказав Хан Тан, головний ринковий аналітик Exinity Group.

Згідно з офіційними даними в неділю, Китай мав 72,74 мільйона чистих тройських унцій золота на кінець березня порівняно з 72,58 мільйона унцій на кінець лютого.

Quote«Оскільки НБК, а також Резервний банк Індії збирають злитки для буферизації своїх відповідних резервів, ця масова купівля глобальними центральними банками, безумовно, сприяє різкому зростанню ціни на золото».

Злитки зросли більш ніж на 13% цього року, незважаючи на протидію сильних економічних даних США та припущення, що зниження процентної ставки може бути відкладено після червня.

Quote«У моїй книзі є лише два покупці, які мали б таке ставлення до золота. Одним із них може бути програмна купівля центральним банком. Іншою альтернативою, непроникною для фундаментальних ринкових факторів, є купівля опціонів», — сказав незалежний аналітик Росс Норман.

UBS підвищив свій цільовий показник на кінець року щодо золотих металів до 2250 доларів США за унцію з огляду на зростання попиту та ймовірне зростання купівлі біржових фондів (ETF).

Лондонська ціна на золото сьогодні вранці досягла історичного максимуму в 2336,90 доларів США, повідомила Лондонська асоціація ринку дорогоцінних металів.

Спот-ціна на срібло зросла на 0,9%, до 27,73 доларів за унцію, платина зросла на 1,4%, до 940,30 доларів, а паладій подорожчав на 1,1%, до 1014,25 доларів.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉