Facebook Pixel

Зеленський затвердив зниження ПДВ для галузей культури, туризму та креативних індустрій

Президент Володимир Зеленський підписав закон про внесення змін до Податкового кодексу щодо державної підтримки культури, туризму та креативних індустрій (законопроєкт № 3851).

Зокрема, звільняється від податку на прибуток і податку на доходи фізичних осіб цільова допомога, що надається коштом бюджету або коштом міжнародної технічної допомоги для реалізації проєктів у сфері креативних індустрій.

Знижено ставку ПДВ до 7% для операцій із постачання послуг, пов'язаних зі сферами культури та туризму. Йдеться про показ вистав, проведення культурних заходів та екскурсій у музеях, зоопарках і заповідниках і їхнє відвідування.

Така сама ставка застосовується до операцій із постачання послуг із показу вистав, кінопрем'єр, музичних творів, виставкових проєктів. До 2025 року ця пільга поширюється й на публічний показ фільмів, адаптованих до україномовної версії для осіб із вадами зору та слуху.

ПДВ у розмірі 7% отримав і готельний бізнес, але тільки до 2023 року.

Додатково. Верховна Рада ухвалила законопроєкт про зниження ставки ПДВ на сировинну продукцію аграрного сектору, включно із зерновими, з 20% до 14%.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉