Facebook Pixel

Президент Зеленський внесе до парламенту законопроєкт про множинне громадянство

Президент Зеленський внесе до Парламенту законопроєкт про множинне громадянство

Президент Зеленський внесе до Парламенту законопроєкт про множинне громадянство

22 січня Президент України Володимир Зеленський подає до Ради законопроєкт, який дасть змогу ухвалити комплексні зміни до законодавства та запровадити інститут множинного громадянства. Про це він повідомив у своєму вітанні з нагоди Дня соборності.

Звернення Володимира Зеленського з нагоди Дня Соборності України (відео):

Quote«Сьогодні я вношу у Верховну Раду України ключовий законопроєкт, який дасть змогу ухвалити комплексні зміни до законодавства та запровадити інститут множинного громадянства. І дасть змогу мати наше громадянство всім етнічним українцям та їхнім нащадкам із різних країн світу. Звісно, окрім громадян країни-агресора», — сказав Президент.

Наразі Конституція України визначає, що в Україні існує єдине громадянство.

Нагадаємо, що законопроєкт про подвійне громадянство №2590 внесено Президентом України до Верховної Ради ще з середини грудня 2019 року.

Документ запроваджує для набуття громадянства України за територіальним походженням, прийняття до громадянства України або поновлення у громадянстві України можливості складення присяги громадянина України іноземцем, який є громадянином держави, включеної Кабінетом Міністрів України до переліку держав, громадяни яких для набуття громадянства України мають право на подання присяги громадянина України.

Також розширюється коло осіб, які набувають громадянство України за територіальним походженням шляхом віднесення до кола осіб, родинний зв'язок з якими надає право особі на набуття громадянства України за територіальним походженням.

Подякувати 🎉