Facebook Pixel

Єдина зброя «масового ураження», яка є в Україні, – це жага перемогти ворога – Залужний

Росія відверто бреше, коли говорить про підготовку України до застосування так званої «брудної бомби». Сили оборони нашої країни не мають жодного виду зброї масового ураження, заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний у розмові з головою комітету начштабів США Марком Міллі.

Quote«Єдина зброя «масового ураження», яка в нас є, — це наші гордість, сміливість і жага перемогти ворога. Підкреслю, що ми змушені захищати своїх дітей, батьків, домівки від неспровокованої агресії росіян. Мені байдуже, які історії вигадує росія для того, щоб вбивати українців. Я однаково захищатиму свій народ і свою країну», — наводить слова Залужного пресслужба Генштабу ЗСУ.

Також наш головнокомандувач поінформував свого колегу про оперативну ситуацію на фронті. Він розповів, що українські захисники ведуть активну оборону та наступальні дії на головних напрямках задля деокупації захоплених ворогом міст і сіл. Залужний підкреслив, що «ситуація на фронті напружена, але повністю контрольована».

Quote«Росіяни проводять сплановані інформаційні операції для введення в оману щодо своїх реальних намірів, однак ці спроби зазнають невдачі — ми бачимо реальний стан справ і в належний спосіб реагуємо», — зазначив головком ЗСУ.

Контекст. Нагадаємо: протягом останніх кількох днів росія сконцентрувалася на активному поширенню фейку про начебто українські наміри підірвати «брудну бомбу». Маячню про «бомбу» розповідають своїм закордонним колегам як очільник російського Генштабу Валерій Герасимов і глава МЗС рф Сергій Лавров, так і прокремлівські пропагандисти. Міжнародні експерти допускають, що цей крок має на меті зірвати військову допомогу нашій державі.

Подякувати 🎉