Facebook Pixel

Захід шукає спосіб передати $415 млрд заарештованих російських резервів Україні

Міністерство економіки України та уряди інших країн шукають механізм передання Україні заарештованих золотовалютних резервів ЦБ РФ у розмірі $415 млрд для відшкодування завданих країні збитків.

Про це сказав перший заступник міністра економіки Денис Кудін в ефірі всеукраїнського телемарафону, повідомляє «Укрінформ».

«Західні уряди вже заарештували золотовалютні резерви центробанку російської федерації — $415 млрд. По суті, цієї суми достатньо, щоб перекрити прямі одноразові втрати. Ми розраховуємо, що найближчим часом спільно з урядами інших країн ми знайдемо юридичний механізм, що дасть змогу передати ці гроші Україні на відновлення та компенсації», — повідомив Кудін.

Він додав, що це не все. Росія має виплатити репарації Україні після своєї капітуляції. За словами Кудіна, репарації бувають у двох формах: грошові та натуральні.

На 16-й день російської агресії проти України збитки, завдані українській інфраструктурі, вимірюються вже сумою $119 млрд.

Російське вторгнення розпочалося 24 лютого наступом із півночі, сходу та Криму. Попри запевнення російської влади, окупанти руйнують міста, вбивають мирне населення, знищують головні об'єкти інфраструктури.

В Україні запроваджено військовий стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉