Facebook Pixel

З 2024 Мінагрополітики розширить програму грантів на розвиток садівництва

З січня 2024 року Мінагрополітики планує розширити умови урядових грантів за програмою «єРобота» на розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства. Про це йдеться в повідомленні Мінагрополітики.

Що зміниться у грантовій програмі «єРобота» у 2024

  • гранти надаватимуть для висадки та облаштування насадження на земельній ділянці площею від 1 до 25 га;
  • тепер між земельними ділянками можуть розташовуватися господарські шляхи, прогони, полезахисні лісові смуги та рубежі (річки, струмки, канали, лісосмуги, дерева, стежки, рівчаки, яри, заболочені землі).

Цю інформацію мають врахувати аграрії, які розробляють проєкт висадки насаджень і планують отримувати гранти за програмою «єРобота» у 2024 році.

Гранти за програмою «єРобота» надають у розмірі не більше 70% вартості проєкту, але не більше 10 млн грн. Щоб отримати грант, обов’язково треба працевлаштувати потрібну кількість працівників. Для садів — від 5 до 10 постійних і 125–425 сезонних робітників. Для теплиць — не менше 4 постійних та 10 сезонних на гектар.

Урядова грантова програма «єРобота» діє з 1 липня 2022 року для підтримки малого і середнього бізнесу. За програмою, кожен може створити чи розвивати власний бізнес за напрямами «Своя справа», «Свій сад», «Своя теплиця», «Новий рівень».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉