Facebook Pixel

Європарламент визнав Голодомор геноцидом українського народу

У четвер, 15 грудня, Європейський парламент у резолюції визнав геноцидом Голодомор, спричинений радянським режимом в Україні в 1932 — 1933 роках.

Quote«Євродепутати рішуче засуджують ці дії, які призвели до загибелі мільйонів українців, і закликають усі країни та організації, які ще не зробили цього, наслідувати їхній приклад і визнати це геноцидом», — йдеться в резолюції.

Відбілювання та прославлення тоталітарного радянського режиму та відродження культу Йосипа Сталіна призвели до того, що росія сьогодні є державою — спонсором тероризму.

Євродепутати також засудили жахливі злочини росії, які знову здійснюються проти українського народу, як-от цілеспрямоване знищення цивільної енергетичної інфраструктури України взимку.

Вони звинуватили нинішній російський режим у порушенні суверенітету та територіальної цілісності України, прагненні ліквідувати Україну як національну державу та знищити ідентичність і культуру її народу.

Війна спричинила глобальну продовольчу кризу, росія руйнує та грабує українські зернові склади та ускладнює експорт українського зерна до найбідніших країн світу.

Крім того, євродепутати закликали країни світу частіше згадувати про Голодомор та інші злочини радянського режиму.

Засуджуючи нинішній російський режим за маніпулювання історичною пам’яттю задля власного виживання, Європейський парламент закликав російську федерацію як основного правонаступника Радянського Союзу вибачитися за ці злочини.

Литва, Естонія та Латвія визнали воєнні злочини РФ в Україні геноцидом. Сейм Польщі визнав рф державою — спонсором тероризму.

Раніше Європарламент визнав росію державою-терористом. Чи будуть США наступними?

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉