Facebook Pixel

ЄС і Японія виступають проти заборони експорту товарів до росії

ЄС і Японія виступили проти пропозиції США країнам G7 заборонити весь експорт до росії в рамках переговорів напередодні саміту найрозвиненіших економік світу.

Про це пише Financial Times.

За даними видання, попередньо США запропонували підтримати на зустрічі G7 19 травня в Хіросімі секторальні санкції проти росії повною забороною на експорт, за винятком сільськогосподарської, медичної та іншої продукції. Це відбувається на тлі невдоволення Вашингтона, що зростає, наявною системою, рясніє лазівками, що дають змогу росії далі імпортувати західні технології.

Але представники Японії та країн ЄС на підготовчій зустрічі минулого тижня припустили, що такий крок неможливий.

Також на саміті планують ввести інші менш оспорювані пропозиції проти росії, зокрема, додаткові заходи щодо обмеження «ухилення та обходу» чинних санкцій і проти тих, хто «навмисно підтримує фінансування війни росії», включно з посередниками у фінансових операціях.

Зокрема, йдеться про скорочення імпорту енергоносіїв із росії та недопущення «повторного відкриття шляхів, раніше закритих через те, що росія використовує енергію як зброю». Крім того, лідери оголосять про плани запровадити «механізм відстеження» російських алмазів, щоб скоротити доходи Кремля від їхнього експорту.

Подякувати 🎉