Facebook Pixel

ЄБРР дасть «Новій пошті» 13 млн євро на запуск сортувального центру в Дніпрі

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) і «Нова пошта» уклали кредитну угоду на 13 млн євро для будівництва компанією інноваційного автоматизованого сортувального вузла посилок у Дніпрі. Кредит буде доступний у євро та гривні.

Quote«Коли хаб у Дніпрі запрацює, компанія зможе подвоїти кількість посилок, що обробляються, більш ефективно використовувати свій автопарк і економити електроенергію. Менша кількість поїздок та споживання палива допоможуть заощадити близько 1570 тонн еквівалента CO2 на рік, що можна порівняти з видаленням з доріг близько 800 легкових автомобілів», — ідеться в повідомленні пресслужби ЄБРР.

Контекст. Раніше ЄБРР надав «Новій пошті» кредит на зведення аналогічного центру сортування в Хмельницькому. За оцінками фінустанови, його запуск у 2019 році допоміг скоротити викиди вуглекислого газу приблизно на 1,2 тис. тонн.

У листопаді цього року «Укрпошта» уклала угоду про початок будівництва автоматизованого логістичного сортувального комплексу в Дніпрі за $49 млн. Завершення всіх робіт заплановано до першого півріччя 2023 року.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉