Facebook Pixel

Як підприємствам, суміжним з оборонкою, забронювати працівника по-новому

Мінстратегпром внесло зміни у політику бронювання військовозобов'язаних. Підприємства, які співпрацюють з оборонкою і хочуть забронювати працівників, повинні відповідати двом критеріям.

Про це пише Мінстратегпром

Два критерії, щоб забронювати працівників суміжним з оборонкою

1. Виконувати державне замовлення з оборонки або виконувати оборонне замовлення за рахунок інших коштів. При цьому військові товари мають бути поставлені ЗСУ або іншим державним збройним формуванням. Частка оборонних товарів і послуг у цій компанії повинна перевищувати 50%.

2. Отримувати грант за проєктом Brave1.

Які документи необхідно подати, щоб забронювати працівника

1 Для виконавців/співвиконавців держконтракту:

Відомості про укладений підприємством з державним замовником у сфері оборони державний контракт. Сам контракт повинен виконуватись на момент подачі документів.

Також підходять відомості про залучення підприємства до виконання такого державного контракту.

2. Для виконавців договору з позабюджетними джерелами фінансування:

1) Договір щодо виробництва товарів з військовою частиною Збройних сил України або іншим військовим формуванням. Також підійде тристоронній договір щодо виробництва товарів оборонного призначення між ЗСУ та благодійною організацією.

2) Акт прийому-передачі вироблених підприємством товарів оборонного призначення.

3) Звіти про виконання фінансового плану за відповідний період та про отримання армією товарів та послуг. Також підійдуть відомості про постачання військовим продукції. Третій варіант — відомості про отримання попередньої оплати

3. підприємства, установи і організації недержавної форми власності:

А) Звіт про фінансові результати за рік (півріччя) з відміткою податкової. Також підійде звіт про виробництво та реалізацію промислової продукції за попередній рік разом з квитанцією про прийняття звіту.

Якщо ви є учасником грантової програми Brave1, то вам необхідно подати копію грантового договору та підтвердження про отримання грантових коштів.

Куди надсилати документи для бронювання оборонного підприємства

Якщо ви виконуєте державне або недержавне замовлення, необхідно надсилати усі документи у паперовому або електронному вигляді у лист-зверненні до Мінстратегпрому. До листа додати ЄДРПОУ, юридичну адресу, основні види діяльності, прізвище керівника підприємства та його контактний телефон. Разом із листом надіслати й додатки.

Якщо ви отримувач гранту від Brave1

  1. Надіслати лист-звернення до Мінстратегпрому. У листі зазначити: ЄДРПОУ, юридичну адресу, основні види діяльності, прізвище керівника підприємства та його контактний телефон.

Адреси Мінстратегпрому:

  • Електронна пошта: [email protected];
  • Поштова адреса: 01054, м. Київ, вул. Івана Франка, 21/23.
  • Телефон для довідок: (044) 298 08 71 (08:30-17:30)
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉