Facebook Pixel

Військком із віллою в Іспанії: Зеленський доручив звільнити Євгена Борисова

Президент України Володимир Зеленський доручив головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному негайно звільнити з посади скандального одеського «воєнкома» Євгена Борисова. Про це йдеться на сторінках українського лідера в соцмережах.

Quote«Дав термінове доручення Головкому Залужному негайно звільнити з посади, так би мовити, одеського «воєнкома» – начальника місцевого центру комплектування, про якого говорить вся наша країна», — заявив Зеленський.

Також президент дав термінове доручення створити комісію для перевірки всіх військових комісарів України. Її керівником призначено першого заступника міністра оборони генерала Павлюка.

Деталі скандалу за участі Євгена Борисова

На посаді військкома він працює з 1996 року, а саме в Одесі — із 2019 року. Корупційний скандал за участі Борисова розпочався в квітні 2023 року.

Ексдепутат ВР Ігор Мосійчук розповів в своєму Telegram-каналі, що у військкома та його сім'ї в Європі є нерухомість і автівки вартістю в мільйони євро.

Нещодавно журналісти «Української правди» опублікували розслідування про військового комісара. Вони виявили віллу, офісні приміщення та автівки в іспанській Марбельї, загальна вартість яких складає близько понад 6 млн євро, записані на його матір, жінку й тещу. Загальна вартість усього майна родини Борисова, придбаного тільки під час повномасштабної війни, становить близько 4,5 млн євро, кажуть розслідувачі.

Проте сам військком переконує, що на автівки й нерухомість його рідні, які перебувають за кордоном, заробили самостійно.

Є версія, що мільйони євро Борисов «заробив» на продажу «білих білетів». У ДБР відкрили кримінальне провадження проти одеського військкома «за фактом зловживання посадовцем службовим становищем в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі». Його вже відсторонили від виконання обов'язків.

Подякувати 🎉