Полуниця – смачна й корисна. Проте навіть у цієї корисної та дуже смачної ягоди, пік якої якраз припадає на червень, є рекомендована межа щодо вживання, а за надмірного споживання виникають певні ризики.

Скільки полуниці можна їсти в день
Як пише Medical News Today, фахівці радять вживати приблизно 1–2 склянки полуниці на день – це близько 8–16 великих ягід або 150–300 г. Як наголошують спеціалісти, достатньо приблизно 8 ягід щодня, або 200 г фруктів загалом для користі серця, мозку та обміну речовин. Саме така порція в необхідній кількості забезпечує організм вітаміном C, клітковиною, фолієвою кислотою, калієм і антиоксидантами, водночас не перевантажує шлунок.
Що буде, якщо переїсти полуниці
Найперший з ймовірних негативних сценаріїв – це порушення роботи кишківника. Висока доза клітковини (≈3 г на склянку) може викликати здуття, діарею або спазми. Крім того, зростає ризик алергії та непереносимості. Деякі люди чутливі до страв із полуницею – можуть виникати свербіж, висипання через гістаміни або саліцилати. У рідкісних випадках – навіть ангіоневротичний набряк.
Що приготувати з полуниці
В допустимій кількості полуниця – цілком безпечний продукт для вашого здоров'я та фігурі. І існує безліч страв, куди її можна додати як основний інгредієнт. Ось лише кілька ідей, як приготувати полуницю та з чим її подати.

Страви з полуниці:
- Полуничний торт або чізкейк – ніжний десерт із кремом або сирною масою.
- Фруктовий салат – полуниця добре поєднується з бананом, ківі, малиною, м'ятою та легким йогуртовим соусом.
- Млинці або вафлі з полуницею – зі збитими вершками, шоколадом або медом.
- Полуничне варення чи джем – класика на зиму.
- Полуниця з вершками або згущеним молоком – швидкий, але смачний десерт.
- Полуничне морозиво або сорбет – освіжає в спеку.
- Йогуртові боули або смузі-боули – для сніданку чи перекусу.
- Полунична пастила або мармелад – натуральні солодощі.
Напої з полуниці:
- Полуничний смузі – з бананом, молоком, йогуртом чи навіть вівсяним молоком.
- Домашній полуничний лимонад – кисло-солодкий і дуже освіжаючий.
- Полуничний мохіто – безалкогольний або з ромом, з м’ятою, льодом і лаймом.
- Полуничний коктейль – алкогольні (наприклад, дайкірі) чи безалкогольні.
- Фруктова вода з полуницею – просто додай ягоди в глечик з водою, м’ятою та льодом.
- Чай з полуничним сиропом або свіжими ягодами – холодний або теплий.
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також