Травень – це час, коли на ринку з'являється перша солодка полуниця, а разом із нею — натхнення на легкі, яскраві страви. Якщо ви шукаєте ідеальний сніданок або десерт, який швидко готується, смачно виглядає й приносить справжнє задоволення, зверніть увагу на ліниві вареники з полуницею. Це — оновлена версія традиційної страви, яка підкорює простотою та свіжим ягідним смаком.
Рецепт лінивих вареників – що вам знадобиться
Для тіста:
- 400 г кисломолочного сиру (середньої жирності)
- 1 яйце
- 2–3 ст. л. цукру
- дрібка солі
- 1 ч. л. ванільного цукру (за бажанням)
- 100–120 г борошна (залежно від вологості сиру)
Для начинки:
- 200 г свіжої полуниці
- 1 ст. л. цукру (або меду)
- трохи крохмалю (якщо ягода дуже соковита)
Для подачі:
- сметана, м'ята, додаткові ягоди або мед
Приготуйте тісто. У глибокій мисці з’єднайте сир, яйце, цукор, сіль і ванільний цукор. Добре перемішайте ложкою або за допомогою блендера до однорідності. Поступово додайте борошно й замісіть м’яке, трохи липке тісто.
Присипте стіл борошном, відщипуйте невеликі шматочки тіста, сформуйте кульки або ковбаски, які можна нарізати. Якщо бажаєте, всередину кожного вареника можна вкласти шматочок полуниці.
Закип’ятіть велику каструлю з водою, трохи підсоліть. Обережно опустіть вареники у воду та варіть до спливання плюс ще 1–2 хвилини.

Підготуйте полуничний соус. Частину ягід наріжте, посипте цукром або полийте медом, подрібніть в пюре. За бажанням можна протушкувати кілька хвилин на повільному вогні, додавши трохи крохмалю.
Вареники викладіть на тарілку, полийте полуничним соусом, додайте ложку сметани або грецького йогурту. Прикрасьте свіжими ягодами.

Рецепт лінивих вареників з полуницею, ілюстративне фото, depositphotos.com
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також
InnoTechEnergy виставка-форум у сфері інноваційних рішень для теплової та альтернативної енергетики