Facebook Pixel

Венеція почне стягувати плату з гостей міста вже наступного року — Reuters

Венеція почне стягувати плату з гостей міста вже наступного року — Reuters

Венеція почне стягувати плату з гостей міста вже наступного року — Reuters

Венеція планує поекспериментувати з платою за вхід у розмірі 5 євро для одноденних мандрівників з наступного року. Про це повідомляє Reuters. Збір буде стягуватися на пробній основі протягом 30 днів наступного року, головним чином на весняних державних святах і літніх вихідних, коли кількість туристів досягає піку. Усі відвідувачі віком від 14 років повинні будуть його сплатити.

Quote«Мета полягала в тому, щоб знайти новий баланс між правами тих, хто живе, навчається або працює у Венеції, і тих, хто відвідує місто», — сказав венеціанський радник з туризму Сімоне Вентуріні.

Це не крок для заробляння грошей, додав він, сказавши, що плата покриє лише витрати на адміністрування схеми.

Точні дати плану та те, як він виконуватиметься, будуть узгоджені після остаточного затвердження радою, яке очікується наступного тижня.

План, вперше обговорений у 2019 році, спочатку був відкладений через COVID-19, через який туристи не потрапляли до міста, а пізніше через технічні та процедурні причини.

Тим часом відвідувачі знову ринули до Венеції, причому їх кількість часто значно перевищує приблизно 50 000 жителів центру міста, переповнюючи його вузькі провулки. Надмірний туризм вже давно є проблемою для міста-лагуни.

У липні експерти ЮНЕСКО рекомендували включити Венецію та її лагуну до списку всесвітньої спадщини, що перебуває під загрозою, стверджуючи, що Італія робить недостатньо для захисту міста від впливу зміни клімату та масового туризму.

Подякувати 🎉